Nosičská stovka má po dnešku nový rekord

19.06.2005 Celý región

Hrebienok 18. júna (TASR) - Martin Maličký z Téryho chaty i Eduard Lipták z Horskej záchrannej služby prekonali doterajší rekord Nosičskej stovky - Memoriálu...
Hrebienok 18. júna (TASR) - Martin Maličký z Téryho chaty i Eduard Lipták z Horskej záchrannej služby prekonali doterajší rekord Nosičskej stovky - Memoriálu Juraja Petranského, ktorý sa dnes už štvrtýkrát konal vo Vysokých Tatrách.

Na štart súťažnej trate z Hrebienka na Zamkovského chatu sa postavilo 23 pretekárov. Osemnásti absolvovali vynášku naraz a piati si nabalili na nosidlá po 50 kg nákladu. Trať následne absolvovali dvakrát.
Víťaz pretekov stihol dopraviť náklad do cieľa za 42 minút a 28 sekúnd. Druhý v poradí bol iba o 8 sekúnd pomalší. Hoci na trati absentovali ženy, memoriál má aj víťazku. Je ňou Zamkovského chata, kde pribudli na prahu novej letnej turistickej sezóny bohaté zásoby nealkoholických nápojov, piva, ale aj stavebného materiálu na plánovanú voliéru pre psa.
\"Po rannom lejaku sa šmýkalo, ale išlo to. S Maťom sme sa na trati predháňali a podaril sa rekord, \" komentoval preteky Lipták. Dodal, že v piatom ročníku Nosičskej stovky si vyskúšali sily aj dvaja či traja \"novici\". Všetci statočne prišli do cieľa.
 

Vyberte región